Vragen over standaard cursusopbouw

Hoe open ik een cursus?
Nadat je inlogt, kom je in het hoofdscherm. De voor jou toegankelijke cursussen zie je staan onder het kopje Cursussen of zijn rechts te vinden bij 'mijn cursussen' in het navigatie-menu.

Ben je geen NVMBR lid of deelnemer van een NVMBR nascholing, dan kun je via 'Cursusaanbod' naar een overzicht van alle curssen. Zodra je op een titel van een cursus klikt, kom je in scherm waarbij je via IDeal (Moodle Payment) de betaalprocedure kunt starten om toegang te krijgen tot de betreffende cursus.

Hoe ziet een standaard cursusopbouw eruit?
Veel cursussen bestaan uit verschillende blokken met hoofdstukken. Vaak zie je eerst een inleiding op het onderdeel of hoofdstuk en kun je de uitgebreide tekst of informatie vinden door op het bijhorende bestand in het blok te klikken. Dit is bijvoorbeeld een .pfd-bestand met de lesstof voor het betreffende hoofdstuk of een (eind)toets.

Verborgen onderdelen of hoofdstukken
Het kan zijn dat sommige onderdelen of hoofdstukken pas helemaal zichtbaar worden als je hebt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het certificaat dat je ontvangt als je de cursus met een voldoende afrondt. Het onderdeel komt in zijn geheel te voorschijn als aan de voorwaarden zijn voldaan. Dit kan zijn dat je handmatig moet afvinken of je een bepaalde hoofdstuk hebt doorgenomen of dat je de toets met een voldoende moet hebben afgerond.

Hier onder staat een voorbeeldtekst hoe dit eruit kan zien:
"De optie om het certificaat te downloaden, verschijnt op het moment dat u 60% of meer van de eindtoets goed heeft beantwoord en alle hoofdstukken gemarkeerd zijn als voltooid.

Niet beschikbaar tot de activiteit Toets als voltooid is gemarkeerd. Enkel beschikbaar wanneer je minstens een bepaald cijfer voor Toets behaald hebt."

Hoe markeer ik een hoofdstuk als voltooid?
Indien in de cursus is aangegeven dat je bepaalde blokken of onderdelen moet markeren als voltooid, dan kun je dit doen door in het hokje rechtsonderaan het blok een vinkje te zetten.

 = niet gemarkeerd als voltooid
 = wel gemarkeerd als voltooid

Last modified: Monday, 9 September 2013, 10:12 AM